Checklist als je stage wilt lopen in het buitenland!

Afreizen naar jouw droomland voor jouw stage? Wil jij nieuwe culturen ontdekken en het land ervaren als een local? Dit klinkt geweldig, maar dit kan ook heel eng zijn. Met de checklist van Life Abroad ga jij goed voorbereid het land in, zodat je op het laatste moment niet voor verassingen komt te staan.
web-3120321__340

Stap 1 Welk land?
Het is erg belangrijk dat je goed gaat oriënteren over stagelanden die jij interessant vindt. Als je kiest voor een land binnen Europa, dan heb je als Nederlander geen visum of verblijfsvergunning nodig. Voor landen buiten Europa kan het aanvragen lang duren. Het is daarom verstandig om ruim van te voren (een half jaar of als mogelijk een jaar van tevoren!) een visum aan te vragen. Stage vinden die goed bij jouw past kan lastig zijn. Naast dat je zelf bedrijven kunt benaderen, kun je ook via Stagemotor, Buitenlandsestage.nl een geschikte stage zoeken.

Stap 2 Verzekeringen
Ook is het erg belangrijk dat je goed verzekerd naar het buitenland vertrekt. Hier vindt je informatie over verschillende verzekeringen voor studenten.

Stap 3 Financiën
Je behoudt je studiefinanciering, als jouw buitenlandse stage deel uitmaakt van je Nederlandse opleiding. Daarnaast kun je, omdat je in het buitenland niet gebruik maakt van je studentenreisproduct, tijdelijk een maandelijkse vergoeding krijgen van  € 91,62 per maand. Dit kun je regelen via de stappenplan van DUO. Tot slot is er ook een mogelijkheid om een beurs aan te vragen, dit vraag je aan via je eigen hogeschool of universiteit. De Erasmus+ beurs geldt alleen voor landen binnen Europa en de niet EU-landen: IJsland, Liechtenstein, Macedonië, Noorwegen, Turkije en Zwitserland.

Stap 4 Huisvesting
Het is van belang dat je zorgt dat je voor vertrek je huisvesting in orde hebt en geregeld is. Een makkelijke manier om aan een kamer te komen is door online vanuit Nederland te zoeken via bijvoorbeeld Erasmate of HousingAnywhere. Tevens is het handig om een buitenlandse bankrekening te openen, als je naar een land vertrekt met een andere valuta. De reden hiervoor is dat je anders voor elk transactie, omrekenkosten moet betalen.

 

Voor meer blogposts klik HIER of ga naar https://lifeabroad.nl/blog/!

Meer te weten komen over landen waar jij graag naar toe wil? Klik hier of ga naar https://lifeabroad.nl!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s