5 verrassende weetjes over Canada!

Heb je er altijd van gedroomd om in Canada stage te lopen of te studeren en nu is het je eindelijk gelukt om er heen te gaan. Je koffers staan al weken klaar, je vliegticket is geboekt en je bent er helemaal klaar voor! Met deze 5 verassende weetjes over Canada, kom jij nog net iets meer te weten over het prachtige land Canada.

1. Spectaculaire nationale parken in Canada.
In Canada heb je maar liefst 46 verschillende nationaal parken. De nationaal parken betoveren je doormiddel van verbazingwekkende uitzichten. Wanneer je een Parks Canada Discovery Pass voor 67,70 Canadese dollar koop, krijg je toegang tot heel veel parken. Eén van de meest bezochte parken, met wel liefst 3,3 miljoen bezoekers, is het Banff National Park,.

2. Koude winters
In het noorden en in het binnenland van Canada kan het in de winter een hele lange tijd erg koud zijn. Afgelopen jaar was het zelfs zo koud dat de Niagara Falls bevroren waren! In het noorden is het zelfs normaal dat het tussen de -20 en -40 is.

3. 6 tijdzones
Canada heeft maar liefst 6 verschillende tijdzones. Je moet er dus rekening mee houden dat in elke gemeente de tijd anders kan zijn. Klik hier voor meer informatie over de verschillende zones.

4. Canadese zijn trots op zichzelf
Canadezen houden er niet van om vergeleken te worden met Amerikanen. Ze zijn trots op hun land en willen niet zich liever niet associëren met Amerika.

5. Frans is een belangrijke taal
Frans is één van de officiële talen in Canada. De provincie Quebec spreekt men vooral Frans, maar wist je dat maar liefst 9,5 miljoen mensen van de 35 miljoen mensen Frans spreekt. Dat is meer dan een kwart van de mensen!

Canada is dus een erg uniek land met veel indrukwekkende weetjes!

Wil je meer informatie over studeren in het buitenland? Neem dan een kijkje op onze website: https://www.lifeabroad.nl
of speciaal voor mensen die naar Canada willen: https://lifeabroad.nl/noord-amerika/canada/.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s