Dé 5 beste universiteiten van Canada!

Altijd al willen studeren in Canada? Ik zet de 5 beste universiteiten van Canada voor je op een rijtje!

1. University of Toronto
De universiteit van Toronto is de bekendste universiteit van Canada en de school heeft ook nog een erg goede reputatie. De universiteit heeft een van de sterkste onderzoek en onderwijs faciliteiten van heel Noord-Amerika. Van alle studenten komt maar liefst 15% uit het buitenland, net zoals jij!

Toronto is een stad waar veel bekende series opgenomen worden, dus misschien spot jij wel jouw favoriete personage!

2. Queen’s University De Canadese vlag
De universiteit is gelegen in de stad Kingston en ze bieden verschillende opleidingen aan. Je kunt psychologie studeren, maar ook technologie. De stad Kingston is een echte studentenstad en kwam zelfs in de top 5 van BBC. Wil je meer weten over de accommodatie in Canada klik dan hier.

Het meer ‘Lake Ontario’ ligt dichtbij de stad en geeft je dus de kans om een leuk rondvaartje te doen langs de verschillende eilanden.

3. University of Alberta
De universiteit bevindt zich in het stadje Edmonton en valt in de top 100 van de beste universiteiten. Er zijn ongeveer 36.000 studenten en 25% van de studenten komt uit het buitenland. De universiteit is ook de enigste universiteit die lessen aanbiedt over de oorspronkelijke bewoners van Canada.

De stad Edmonton staat bekend om haar festivals, dus heb je zin om echte Canadese culturele activiteiten mee te maken, ga dan naar Edmonton!
Een universiteit van Canada

4. University of British Colombia
De openbare universiteit van Vancouver beschikt over 2 grote campuslocaties en is één van de beste universiteiten van Canada. Je kunt er rechten studeren, maar ook engineering.

Vancouver heeft één van de belangrijkste havens ter wereld en in Vancouver worden ook veel films en series opgenomen!

5. McGill University
De universiteit is gelegen in Montreal en biedt meer dan 300 studies aan. In Montreal spreken ze vooral Frans, maar dit is één van de enigste Engelstalige universiteiten.
Er komen studenten uit meer dan 150 verschillende landen naar toe. Bron: Pixabay
Het is dus een erg gewilde universiteit.

In Montreal kun een ‘ghost walking tour’ doen, waar je dus oude (spookachtige) gebouwen gaat bezoeken. Ook krijg je verhalen te horen over verschillende mysterieuze legendes, hekserijen en nog veel meer!

Wil je meer informatie over studeren in Canada? Neem dan een kijkje op onze website: https://lifeabroad.nl/noord-amerika/canada/


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s