4 redenen waarom backpacken na je studie een geweldig idee is!

Na 4 (misschien wel 5/6) jaar hard studeren en te hebben genoten van je studententijd is het dan echt tijd om op zoek te gaan naar een echte baan.. Heb jij hier eigenlijk nog helemaal geen zin in? En wil jij nog graag wat van de wereld zien voordat jij aan je werkleven begint? Hieronder staan 4 redenen waarom jij na je afstuderen de wereld moet gaan rondreizen!

1. Dit is het moment om die grote wereldreis te boeken! 
Na het afstuderen ben je in de bloei van je leven. Je hebt geen verplichtingen, geen kinderen en (waarschijnlijk) nog geen vaste baan. Je moet er toch niet aan denken om na je pensioen, al je 70 bent, een vlucht van 20 uur te maken?

2. Je ervaart het leven op een hele andere manier
Alles wat je tijdens je studie hebt geleerd, wordt in de praktijk toch vaak anders uitgevoerd. Tijdens jouw backpackreis krijg je juist levenservaring. En dit is misschien nog wel belangrijker voor jouw ontwikkeling dan alles wat jij op school hebt geleerd!


3. Geweldige herinneringen die je met iedereen kan delen!
Een wereldreis maken is natuurlijk niet niets. Hoe leuk is het om al deze mooie ervaringen te delen met jouw vrienden en familie? Foto’s en video’s zijn natuurlijk altijd leuk om terug te kijken. Ook bestaat er natuurlijk Facebook en Instagram waarop jij alles kan delen. Maar hoe leuk is het om zelf een travel diary bij te houden? Bekijk deze video hoe jij zelf een budget travel diary kan maken voor tijdens jouw reis! 

4. Je ontmoet veel nieuwe mensen
Door een tijdje te gaan reizen ontmoet je nieuwe mensen die heel anders over bepaalde onderwerpen denken. Vaak heb je thuis een vaste kring vrienden die allemaal hetzelfde zijn. Tijdens jouw rondreis over de wereld kom jij er achter wie jij bent!

Ben jij nog bezig met je studie maar wil jij al wel graag wat van de wereld zien? Ga dan studeren of stage lopen in het buitenland! Praktische informatie over stages en studies in het buitenland vind je op deze website.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s