Amerika

De Verenigde Staten van Amerika, het land waar iedereen wel eens van droomt. Het land met maar liefst 50 verschillende staten en haar verbazingwekkende landschappen.

Aantal inwoners: 321.100.000

Oppervlakte: 9.834.00 km²
Officiële landstalen: Amerika heeft wettelijk gezien geen officiële taal, maar er wordt vooral Engels gesproken.

 

Prijzen
In Amerika betaal je met de Amerikaanse dollar, momenteel is 1 euro ongeveer 1,24 dollar. De wisselkoers kan altijd veranderen, dus let op! Kleding en cosmetica is meestal goedkoper in Amerika, dus sla je slag!

Visum
In Amerika heb je heel veel verschillende visums, kijk voor alle visums op: https://www.esta-aanvragen.nl/. De meeste studenten hebben een F-1-visum of J-1-visum nodig:

F-1-visum
Dit visum is er voor studenten die fulltime in Amerika willen studeren. Een paar criteriapunten zijn: genoeg financiële middelen, je voldoet aan de toelatingseisen van de universiteit en je hebt een terugkeer adres in Nederland (of een ander land). Let er wel op dat je met dit visum alleen on campus mag werken!

J-1-visum
Afstuderen, stage lopen of een traineeship volgen, het kan allemaal met het J-1-visum. Je hebt hiervoor het DS-2019 formulier nodig. Je moet er wel rekening mee houden dat het aanvragen van een visum een tijd kan duren.

Ben je van plan om te studeren of stage te lopen in Amerika? Houd er dan rekening mee dat je een tijdje onderweg bent. Als je naar de oostkust vliegt, ben je minimaal 8 uur aan het vliegen. Wanneer je naar de westkust vliegt ben je minimaal 11 uur aan het vliegen. Het kan zijn dat je een tussenstop hebt, dan duurt je vliegreis nog langer!

Benodigdheden voor het reizen naar Amerika zijn: een geldig paspoort, wereldwijde zorgverzekering/reisverzekering en visum.

Wil je een auto huren in Amerika? Je hebt dan een geldig Nederlands rijbewijs nodig, een internationaal rijbewijs en je moet minstens één jaar het rijbewijs hebben. Daarnaast moet je ook minimaal 21 jaar zijn. De leeftijdsgrens kan verschillen per huurbedrijf en auto.

Kijk voor meer informatie over de verkeersregels in Amerika op deze site: https://www.anwb.nl/vakantie/verenigde-staten/informatie/verkeersregels

Universiteiten
Op het kaartje hieronder zie je de verschillende Universiteiten van Amerika:

Wonen
De meeste studenten kunnen terecht op de campus van de desbetreffende school. Je kamer deel je dan met één of twee andere studenten. Op campus wonen kost je tussen de 3000 en de 8000 euro per schooljaar, de kosten zijn afhankelijk van welke plaats je studeert.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf iets te huren, maar houd er dan rekening mee dat dit meestal een stuk duurder is. Je hebt dan ook nog niet je maaltijden, die zitten namelijk bij wonen op een campus er meestal bij in.

Openbaar vervoer
In Amerika kun je reizen met de trein, metro, bus, auto of zelfs het vliegtuig. Voor de lange afstanden is het handig om de bus, auto of zelfs het vliegtuig te pakken. De prijzen verschillen per staat en per stad, dus zoek dat goed uit voordat je weggaat!

Tijdverschil
Amerika heeft maar liefst 6 verschillende tijdzones:

Eastern time: -6 uur
Central time: -7 uur
Mountain time: -8 uur
Pacific time: -9 uur
Alaska time: -10 uur
Hawaii time: -11 uur
In sommige gebieden kan er een extra uur tijdsverschil bij komen in verband met de zomertijd.

Weetjes:
• Het weer kan per staat erg verschillen.
• Je moet minimaal 21 jaar zijn om alcohol te mogen kopen of drinken.
• Je moet meestal 21 jaar of ouder zijn om naar clubs te mogen, er zijn wel uitzonderingen.
• In de Verenigde Staten is het stroom 110 Volt i.p.v. 220/230 Volt.
• Je hebt een reisstekker én een omvormer nodig.
Hou er wel rekening mee dat alles per staat kan verschille